Ingrediënten

Scharreleitjes6 stuks
Aardappeltjes uit de buurt100 gram
Mini tomaatjes110 gram
Knoflook1 teen
Geitenkaas van de Ridammerhoeve75 gram
Paprika75 gram
Snijbiet (of andere groenten van het seizoen)55 gram
Courgette70 gram
Rode ui50 gram
Roomboter1 eetlepel
Tijm en rozemarijn
Peper en zout uit de molen
Eventueel toe te voegen als hartige bite: rauwe ham60 gram

Categorie

Vlees

Gang

Tussendoortje

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

45 minuten

Bereidingswijze

Schil of was de aardappels en snijd deze in plakjes. Stoom of kook de aardappels in ongeveer 5 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de rode ui, paprika, courgette en snijbiet in grove stukken. Breek de eitjes en klop deze met een vork een beetje los. Snijd de knoflook fijn en hak 3 sprieten tijm en 5 naalden rozemarijn fijn.

Zet een bakpan die de oven in kan op matig hoog vuur. Doe de boter erin en voeg knoflook en de kruiden toe en fruit dit aan. Na 1 minuten bak je de rode ui en de tomaat mee. Bak 5 minuten op ‘n rustig vuurtje. Voeg nu de paprika, courgette toe en de snijbiet toe. Giet dan het geklopte ei bij de groenten en spatel die er doorheen. Nu niet meer roeren.

Doe de pan ongeveer 10 minuten in de op 175 raden voorverwarmde oven. Zodra het ei is gestold haal je de pan uit de oven, verdeel je de gebroken stukken geitenkaas erover en decoreer je de tortilla indien gewenst met de rauwe ham.

Ik wens u een heerlijk weekend!

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!