Ingrediënten

Ingrediënten deeg
Tarwebloem200 gram
Koude boterblokjes75 gram
Zout1 theelepel
Azijn1 theelepel
Koud water75 mililiter
Ingrediënten taartvulling
Nieuwe oogst uien rood, wit en geel600 gram
Knoflook2 bollen
Tijm2 takjes
Rozemarijn2 takjes
Olijfolie2 eetlepels
Kwark100 gram
Geitenkaas150 gram
Eieren3 stuks

Categorie

Vegetarisch

Gang

Tussendoortje

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

30 minuten voorbereiding, 35 minuten in de oven

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Haal de losse schil van de uien af maar laat de overige schil eromheen zitten. Pel ook van de knoflook het losse buitenste velletje eraf. Snijd overdwars doormidden. Leg een laagje zeezout in een bakschaal. Leg hier de uien en de knoflook op, sprenkel de olijfolie erover en leg de tijm takjes tijm en rozemarijn erop.

Dek af met aluminium folie en zet de ovenschaal 1 uur in de oven. Maak ondertussen de bodem. Doe dit door de blokjes koude boter te mengen met de gezeefde bloem. Voeg water, zout en azijn toe en kneed tot er een soepel en glad deeg ontstaat. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat dit 15 minuten in de koelkast rusten. Zodra de uien en knoflook zacht zijn kunnen ze uit de oven. Laat even afkoelen.

Haal nu de schil van de uien af en pluk de ui uit elkaar. Lepel de knoflook uit de bol en meng dit door de geplukte ui. Doe dit in de taartvorm. Meng geitenkaas, kwark en eieren en mix dit door elkaar. Giet dit mengsel over de uien en knoflook. Oven op 200 graden, 35 minuten, mooi goudbruin, salade erbij met noten en appel.

Plak boerenbrood en boeren roomboter…… Eet smakelijk!

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!