
Ingrediënten
Ingrediënten |
Groene zebra tomaten250 gram |
Coeur de Boeuf tomaten250 gram |
Noir de Crimee tomaten250 gram |
Cerise Haut closs tomaten250 gram |
Buffel mozzarella250 gram |
Munt30 gram |
Basilicum30 gram |
Olijfolie1 dl |
zout en peper uit de molen |
Ingrediënten voor de koude Tomatenbouillon |
---|
Sushi azijn1 dl |
Pommodori tomaten500 gram |
Vlees tomaten500 gram |
Knoflook2 teentjes |
Sjalotten2 stuks |
Basilicum1 bos |
Bereidingswijze
Bereiding
De tomatenbouillon moet 24 uur trekken dus die maken we eerst. Doe alle ingrediënten in de blender en mix alles zeer fijn. Pak een schone theedoek en maak die nat met water. Leg de fijngemalen mix in de doek en plaats de doek op een zeef. Laat dit boven een kom 24 uur uitlekken. De volgende dag maken we de salade. Zet een grote pan met water op. Kerf aan de onderkant van de zebra- en Haut closs tomaat een kruisje. Dompel deze tomaten onder in het kokende water tot het velletje loslaat. Snijd de Coeur de Boeuf in mooie plakken en de Noir de Crimee in partjes. Verdeel de tomaten over de borden. Besprenkel ze met olijfolie en peper en zout uit de molen. Brokkel de mozzarella over de tomaat en leg daar plukjes munt en basilicum bovenop. Snijd dan de ontvelde tomaten in partjes en verdeel ook deze over de borden. Als laatst een flinke soeplepel koude tomaten bouillon erop en je hebt een prachtig gerecht. Gezond, vol vitamine en vooral bomvol SMAAK!