Ingrediënten

Mini-peertjes van Mart van de Wall (of gewoon uit de buurt)4 stuks
Port1 scheut
Suiker25 gram
Kaneelstokje1 stuk
CitroenEen kwart
Water1 scheut
Bladerdeeg4 plakjes
Blauwschimmel kaas100 gram
Ei1 stuk

Categorie

Vegetarisch

Gang

Nagerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

30 minuten

Bereidingswijze

Weer zo’n leuk voorbeeld. Na een goed gesprek met een leverancier moest ik wel aan het experimenteren slaan. Deze keer? Mart van de Wall. Hij is een ambachtelijke stroopmaker uit het zuiden van het land. Vele top chefs gebruiken zijn mooie producten. Tja, met stroop doe ik meestal niet zoveel, maar Mart had ook peertjes. En die zijn echt super! In een prachtig klein maatje. Hele mooie baby peertjes. Ik heb een eerste test gedaan en het resultaat was fantastisch. Ik weet dan ook nu al waar ik mijn peertjes voor de komende kerstperiode vandaan haal. Hieronder een recept waarmee de gestoofde verse peertjes volledig tot hun recht komen: gevuld met blauwschimmelkaas in een jasje van bladerdeeg. Heerlijk!

Aan de slag!

Stoof de peertjes (ik ga nu uit van 4 maar meer mag natuurlijk ook!) door ze te schillen en op te zetten met port, suiker, kaneelstokje, citroen en water. Zet deze op, ik denk ongeveer een uurtje. Laat ze even afkoelen. Kijk u hoeft hier eigenlijk niet meer aan te doen, gewoon lekker zo eten, in de vla of…. Hol ze uit (dit doe je door het klokhuis er voorzichtig uit te scheppen met een kleine lepel of bolletjessteker. Vul hoe de gemaakte holletjes op met blauwschimmelkaas. Maak een gaatje in het midden van het blaadje deeg en steek daar de stengel van het peertje doorheen. Vouw het bladerdeeg voorzichtig naar beneden om het peertje heen. Nu mogen ze de oven in. Staand op een bakplaat, ongeveer 15 minuten op 175 graden.

En?

Heerlijk toch? En het ziet er ook nog eens heel mooi en leuk uit. Eet smakelijk!

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!