
Ingrediënten
Olijfolie4 eetlepels |
Ui (in ringen gesneden)2 stuks |
Runderrib-eye dun gesneden (Gasconne is een mooi ras)8 plakjes |
Rucola100 gram |
Grote ciabatta2 stuks |
Roma-tomaatjes (lekker rijp en zoet)8 stuks |
Balsamicoazijn3 eetlepels |
Mierikswortelknoflook mayonaise |
Eidooier (van verse scharreleitjes)2 stuks |
Knoflook1 teentje |
Mosterd1 eetlepel |
Mierikswortelcrème2 eetlepels |
Druivenpit-olie (voor een mooie stevige mayo)2,5 deciliter |
Een paar druppels citroensap |
Zout en peper uit de molen |
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Maak de mierikswortelmayonaise door alle ingrediënten behalve de olie door elkaar te mixen. Klop dan de olie er beetje voor beetje doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabatta’s in +/- 8 minuten af.
Verwarm de helft van de olijfolie in een bakpan en bak de gesneden uien mooi bruin tot licht gekaramelliseerd. Blus dit af met de balsamicoazijn. Doe ‘t in een bakje en zet het in de nog warme oven maar uitgeschakelde oven. Schenk de rest van de olijfolie in dezelfde pan. Bestrooi de dunne plakken rib-eye met peper en zout. Bak de rib-eye lekker snel (ongeveer een minuutje aan beide kanten) mooi bruin. Snijd de ciabatta’s open, besmeer ze ruim met mierikswortelmayo en beleg met de sla, tomaat (gepoft extra lekker!), gebakken ui en rib-eye. Snijd de broodjes in stukken als er gedeeld moet worden. Ogen dicht en genieten maar. Hoef je die dag niet meer te werken? Neem er dan een heerlijk biertje bij, bijvoorbeeld een dubbelbock van brouwerij “De Schans” in Uithoorn.