Ingrediënten

Olijfolie4 eetlepels
Ui (in ringen gesneden)2 stuks
Runderrib-eye dun gesneden (Gasconne is een mooi ras)8 plakjes
Rucola100 gram
Grote ciabatta2 stuks
Roma-tomaatjes (lekker rijp en zoet)8 stuks
Balsamicoazijn3 eetlepels
Mierikswortelknoflook mayonaise
Eidooier (van verse scharreleitjes)2 stuks
Knoflook1 teentje
Mosterd1 eetlepel
Mierikswortelcrème2 eetlepels
Druivenpit-olie (voor een mooie stevige mayo)2,5 deciliter
Een paar druppels citroensap
Zout en peper uit de molen

Categorie

Vlees

Gang

Tussendoortje

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

20 minuten voorbereiden, vervolgens 20 minuten

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Maak de mierikswortelmayonaise door alle ingrediënten behalve de olie door elkaar te mixen. Klop dan de olie er beetje voor beetje doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabatta’s in +/- 8 minuten af.

Verwarm de helft van de olijfolie in een bakpan en bak de gesneden uien mooi bruin tot licht gekaramelliseerd. Blus dit af met de balsamicoazijn. Doe ‘t in een bakje en zet het in de nog warme oven maar uitgeschakelde oven. Schenk de rest van de olijfolie in dezelfde pan. Bestrooi de dunne plakken rib-eye met peper en zout. Bak de rib-eye lekker snel (ongeveer een minuutje aan beide kanten) mooi bruin. Snijd de ciabatta’s open, besmeer ze ruim met mierikswortelmayo en beleg met de sla, tomaat (gepoft extra lekker!), gebakken ui en rib-eye. Snijd de broodjes in stukken als er gedeeld moet worden. Ogen dicht en genieten maar. Hoef je die dag niet meer te werken? Neem er dan een heerlijk biertje bij, bijvoorbeeld een dubbelbock van brouwerij “De Schans” in Uithoorn.

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!