Ingrediënten

Kipfilets2 stuks
Granaatappel1 stuk
Knoflook1 teentje
Brood1 snee
Balsamicoazijn3 eetlepels
Veldsla
Witlof4 stronkjes
Mayonaise1 eetlepel
Yoghurt1 eetlepel
Arachideolieolie
Peper en zout uit de molen

Categorie

Vlees

Gang

Voorgerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

45 minuten

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Snijd dobbelsteentjes van het brood en doe arachideolie olie in een bakpannetje. Snijd de knoflook in plakjes, bak de brooddobbelstenen en de knoflooksnippers bruin en krokant. Schep ze dan op een keukenpapiertje om uit te laten lekken. Kruid de kip met peper en zout en gril een mooie ruit op de filets. Zet de kip daarna nog 15 minuten in de oven op 170 graden. Kneed de granaatappel tussen de handen zodat je zaden in de vrucht los hoort komen. Snijd nu de granaatappel door de helft en klop de zaden eruit. Snijd de kern uit de witlof zodat de bladen loslaten. Meng de witlof met de veldsla. Snijd de kipfilet in plakken, meng de mayo met de yoghurt en de balsamico. Doe dit door de sla. Verdeel dit over de borden en leg nu de kipfilet, croutons en granaatappel op de sla. Peper en zout erover en heerlijk smullen. Eet smakelijk!

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!