
Ingrediënten
Rode uien3 |
Knoflookteen1 |
Bloem20 gram |
Olijfoliescheutje |
Rode wijn2 deciliter |
Kippenbouillon3,5 deciliter |
Oregano2 takjes |
Tijm2 takjes |
Rozemarijn2 takjes |
peper en zout uit de molen |
Stokbroodje |
Geraspte gruyère |
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Maak de rode uien schoon en snijd deze in dunne halve ringen. Verwarm de olijfolie in een diepe pan met dikke bodem. Maak de knoflookteen schoon en snijd in stukjes. Bak deze zonder bruin te laten worden op middelmatig vuur aan in de pan. Voeg de ui toe en gaar deze zonder bruin te laten worden. Voeg bloem toe en bak nog even door om de bloem te garen. Haal ondertussen de kruiden van de steel, gooi de steel weg en hak de kruiden fijn en doe die ook in de pan. Blus het geheel af met rode wijn en roer met een houten lepel goed. Ook over de bodem! Schenk na 5 minuten de bouillon erbij en laat de soep met deksel zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Warm de soep op en verwarm de grill van de oven. Snijd stokbrood in dikke plakken. Schep de soep in een grote kom en leg een dikke plak stokbrood er bovenop. Bestrooi deze ruim met de geraspte kaas en zet de kom dan in de oven. Let op dat u het niet laat aanbranden, dat zou zonde zijn van al het werk. Ik durf in dit geval wel een voorspelling te doen: dit zal u zeker smaken! Geniet ervan!