Ingrediënten

Mager runderpoelet1 kg.
Maisolie3/4 dl.
Uien4 st.
Knoflook5 teentjes
Asem1 eetlepel
Water½ liter
Boemboe
Maak van onderstaande ingrediënten een zogenaamde boemboe. De sereh en salam voegt u er ongebroken aan toe en verwijdert u als u het gerecht opdient.
Gemalen kemiri-nootjes4 eetl.
Salam4 blaadjes
Sereh2 spriet
Laos2 theel.
Ketoembar4 theel.
Djinten2 theel.
Sambal2 eetl.
Trassi2 theel.
Suiker4 theel.
Zout en peper uit de molen

Categorie

Vlees

Gang

Hoofdgerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

20 minuten voorbereiden, 40 minuten bereiden

Bereidingswijze

Het gebruik van specerijen zit er bij ons Hollanders nog niet echt in. Peper, kerrie en paprikapoeder weten we wel te vinden, maar veel verder komen we vaak niet. En dat is jammer, want specerijen zorgen er namelijk voor dat het stukje kip, varken of rund nou net even anders smaakt dan de vorige week. Daarom dit verzoek: zorgt u dat u deze week de specerijenvoorraad in uw keukenkastje op orde brengt. Dan zorg ik dat u deze kruiden de aankomende weken kunt gebruiken in heerlijke gerechten. Wat u zoal nodig heeft? Laos, ketoembar, sereh, koenjit, knoflook, djinten, sambal, trassi, kaneel, korianderzaad, kardamon en steranijs.

Aan de slag!

Bak de runderpoelet in de olie aan tot deze licht gekleurd is. Snijd de uien en knoflook fijn en voeg deze toe aan de poelet. Wacht tot de uien glazig zijn en voeg dan de boemboe toe. Los de asem op in het water en sudder het geheel voor ongeveer 3 uur op een zacht vuurtje. Vergeet voor het serveren niet de sereh en salam te verwijderen. Met wat geurige pandanrijst erbij presenteert u een bijzonder, exotisch gekruid gerecht. Om er even in te komen hebben wij de boemboe klaar staan maar… op=op. Wees er dus snel bij!

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!