Ingrediënten

Deeg
Tarwebloem80 gram
Polenta20 gram
Eitje1 kleintje
Olijfoliescheutje
Zout
Vulling
Pompoen200 gram
Ricotta kaas50 gram
Sjalot1 stuk
Knoflook1 teen
Olijfoliescheutje
Peper en zout uit de molen x
Ei1 stuk
Saus
Tapenade (truffeltapenade)1 theelepel
Balsamico azijn1 scheut
Room1 dl
Olijfolie scheutje
Sjalot1 stuk
Peper en zout uit de molen

Categorie

Vegetarisch

Gang

Tussendoortje

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

30 minuten

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Maak eerst het deeg: meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot er een deegbal ontstaat. Laat die afgedekt een uur rusten en ga door met de vulling: snijd de schoongemaakte pompoen in kleine stukjes. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Bak pompoen, sjalot en knoflook in de olijfolie gaar. Laat dit mengsel afkoelen en meng ‘t met de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Dan de saus: snipper het sjalotje en laat die zachtjes garen in de olijfolie. Blus af met balsamico azijn en voeg de truffeltapenade en room toe. Zo, nu kunnen we het gerechtje gaan samenstellen. Bestrooi het aanrechtblad goed met bloem! Rol dan het deeg met de pastamachine of deegroller zeer dun uit (ongeveer 2 mm dikte). Steek vervolgens mooie rondjes in het deeg (bijvoorbeeld met een koffiekopje). Leg de rondjes klaar en smeer de helft van de rondjes in met losgeklopt ei. Leg hierop een hoopje vulling en leg daarna het niet besmeerde pastablaadje erbovenop. Druk de randen (eventueel met een vork) goed aan. Kook de pasta in kokend water in ongeveer 4 minuten gaar. Lekker sausje erop en smullen maar!

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!