Ingrediënten

Ingrediënten
Varkensschouder2 kilo
Uien2 stuks
Knoflook3 tenen
Kippenbouillon2 dl
Bruine basterdsuiker1 theelepel
Chilipoeder1 theelepel
Zeezout1 theelepel
Gemalen komijn1/2 theelepel
Gemalen kaneel1/2 theelepel
Salade
Cornichons250 gram
Amsterdamse ui250 gram
Franse boontjes250 gram
Cherrytomaatjes250 gram
Diverse tuinkruiden(bieslook/bladpeterselie/ kervel)100 gram
Spekplakjes100 gram
Geschilde krieltjes250 gram
Eieren10 stuks
Mayonaiseeen beetje naar smaak
Mosterdeen beetje naar smaak
Zeezout en gemalen witte pepernaar smaak

Categorie

Vlees

Gang

Voorgerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

45 minuten

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Snijd de uien en de knoflook fijn. Meng bruine basterdsuiker, chilipoeder, zeezout, komijn en kaneel door elkaar. Verwarm de oven voor op 135 graden. Dep de varkensschouder droog en wrijf ‘m in met de kruidenmix. Doe uien en knoflook in een pan met dikke bodem en giet de bouillon erbij. Leg de varkensschouder op de uien, doe de deksel op de pan en zet die ongeveer 9 uur in de oven. En nu? Gewoon wachten. Ondertussen kun je wel de rest alvast voorbereiden. Kook de geschilde krieltjes in +/- 15 minuten gaar. Kook de laatste 7 minuten de eieren mee. Snijd kop en kont van de boontjes en blancheer deze zo dat ze nog steeds knapperig zijn. Bak de plakjes spek krokant en snijd de tomaatjes doormidden. Snijd de cornichons en de Amsterdamse uien, hak de tuinkruiden, pel de eieren en snijd deze grof. Zodra de 9 uur erop zit, kijk je even in de oven naar het varkentje. Het vlees moet echt uit elkaar vallen zodra je er met een vork in prikt. Haal het vlees dan uit de oven, laat het iets afkoelen en trek (vandaar de naam ‘pulled’) het vlees uit elkaar op het aanrecht. Zeef de jus. Meng de uien en het varken met zoveel mayonaise, jus en mosterd als nodig is; het moet een smeuïg geheel worden. Meng dit met de overige ingrediënten en zie daar: een heerlijke salade! Eet smakelijk!

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!