Ingrediënten

Pompoen1 kilo
Kruidenbouillon1,5 liter
Kerriepoeder1 snufje
Knoflook1 teen (fijngesneden)
Slagroom250 mililiter
Amandelen30 gram
Roomboter30 gram
Geraspte nootmuskaat1/4 theelepel
Zure room1 deciliter
Amandelen50 gram
Pompoenpitten50 gram
Zout naar smaak

Categorie

Vegetarisch

Gang

Voorgerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

45 minuten

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Zo, nu gaat u beleven hoe makkelijk de pompoen het u maakt!

Schil de pompoen, snijd ’m door de helft en verwijder de pitten. Snijd in grove stukken. Verwarm de roomboter, voeg kerrie en knoflook toe en bak dit kort aan. Voeg daarna de stukken pompoen erbij. Schenk de bouillon erbij en stoof in ongeveer 15 minuten de pompoen gaar en zacht.  Pureer het geheel nu tot er een mooie gladde soep ontstaat. Haal die soep door een fijne zeef. Voeg dan de slagroom toe. Bak ondertussen de amandelen en pompoenpitten in een op 200 gradenvoorverwarmde oven in ongeveer 5 minuten knapperig en bruin. Strooi wat zeezout over de noten en pitten. Doe de pompoensoep in diepe kommen, schep in het midden een goede lepel zure room en strooi de noten, pitten en een beetje cayennepeper erover. Wat is hier lekker bij? Warm naan brood en een drupje sesamolie. Jummie!


 

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!