Ingrediënten

Slagroom500 ml
Suiker20 gram
Vanille stokje1/2
Gelatine3 blaadjes
Witte chocolade150 gram
Aardbeien100 gram
Bramen100 gram
Bosbessen50 gram
Frambozen50 gram
Bakvormpjes

Categorie

Vegetarisch

Gang

Nagerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

30 minuten voorbereiding, 4 uur laten opstijven in de koeling

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Snijd het vanille stokje in de lengte open. Schraap de zaadjes eruit en doe die met het stokje in een pan en voeg hier de room en suiker aan toe. Breng zachtjes aan de kook. Week ondertussen de gelatine ongeveer 5 minuten in ruim koud water. 

Zodra de room kookt, zet je het vuur uit en laat je de vanille intrekken. Na 10 tot 15 minuten haal je het vanillestokje eruit. Verwarm de room weer tot het kookpunt en los de chocolade erin op. Knijp de gelatine uit en laat deze smelten in de room. Vul een bak met ijswater en koel hierin de bodem van de pan, zodat het mengsel koud wordt. Blijf regelmatig roeren. Als het mengsel lobbig wordt (zoals vla), kunt u de vormpjes vullen. Wees geduldig, anders mislukt ‘t. Dek de vormpjes af en laat de panna cotta minstens 4 uur opstijven in de koeling. Voor het serveren zet u de vormpjes even in heet water. Daarna uit de vormpjes, op het bord, garneren met fruit en smullen maar. Lukt het niet om de vormpjes te lossen? Dan gewoon met vormpjes opdienen en doen alsof het zo bedoeld is. Net zo lekker!

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!