Ingrediënten

Camembert1 stuk
Ei1 stuk
Paneermeel100 gram
Bloem50 gram
Melk1 scheut
Brood4 sneeën
Cranberry's250 gram
Jus d'orange2 deciliter
Suiker150 gram

Categorie

Vegetarisch

Gang

Voorgerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

10 minuten

Bereidingswijze

Nu het weer de tijd van de cranberry’s is, gaat mijn herinnering altijd weer even uit naar “Hotel Schwarzer Bock” in Wiesbaden. Een prachtig hotel waar ik samen met studiemaat én huidige collega Jeroen mijn stage voor de Hotelschool liep. Een fantastische tijd met hier en daar een flinke dip.

Wat ik me vooral herinner? Tegenover het hotel zat een kleine lunchroom. Op de kaart? Gefrituurde camembert met cranberrysaus. Wat een heerlijkheid! Die wil ik graag met u delen. Die warme kaas in een krokant laagje en dan het zoete en bittere van de cranberry. Echt, ervaar het zelf met het recept hieronder. En ga eens naar Wiesbaden: hotel ‘Schwarzer Bock’ blijft een echte aanrader!

Aan de slag!

Maak eerst de cranberrysaus door de cranberry’s met de jus d’orange en de suiker op te koken en dan 5 minuten te laten pruttelen. Daarna laat je de saus afkoelen. Pak dan de camembert. Snijd deze in 8 gelijkwaardige punten. Haal de camembert door de bloem, dan door het losgeklopte ei en daarna door de paneermeel. Omdat we niet willen dat de camembert tijdens het frituren gaat ‘lekken’, halen we de kaasjes daarna nog eenmaal door ei en paneermeel zodat alle camembertpuntjes helemaal zijn bedekt.

Toast het brood en frituur de camembert op ongeveer 180 graden in ongeveer 2 minuten. Niet te lang, de camembert smelt snel! Laat de gefrituurde puntjes uitlekken op keukenpapier. Snijd vervolgens de toast, leg de camembert op de bordjes en schep er een flinke lepel cranberrysaus bij. Ogen dicht en geniet in stilte.

Tip?

Ik nam er altijd een heerlijk Duits Bockbiertje bij!

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!