
Ingrediënten
Broodmix1 pak 225 gram |
Lauw water1,3 dl |
Roomboter25 gram |
Spekblokjes100 gram |
Ui1 |
Geraspte oude kaas40 gram |
Crème fraiche100 gram |
peper en zout uit de molen |
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Maak het brooddeeg zoals aangegeven op het pak. Laat dit deeg ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Dek het deeg wel af met een schone droge doek in verband met uitdrogen. Kneed het deeg hierna stevig door en verdeel het in 4 gelijke stukken. Rol het deeg dun uit in plakken van ongeveer 2 dikte. Bak dit deeg in een voorverwarmde oven op 220 graden in ongeveer 4 minuten af. Haal het deeg uit de oven en laat het deeg met de onderkant naar boven afkoelen. Zo blijft de bovenkant lekker knapperig en kan de stoom goed ontsnappen. Maak nu de ui schoon en snijd deze fijn. Bak de spekblokjes samen met de gesnipperde ui. Besmeer het brood met de crème fraîche. Verdeel het ui en spek mengsel over de crème fraîche. Sprenkel de oude kaas hierover. Zet de kuchen nu nog ongeveer 4 minuten in de oven op 220 graden. En dan? Heerlijk genieten!