Ingrediënten

Broodmix1 pak 225 gram
Lauw water1,3 dl
Roomboter25 gram
Spekblokjes100 gram
Ui1
Geraspte oude kaas40 gram
Crème fraiche100 gram
peper en zout uit de molen

Categorie

Vlees

Gang

Tussendoortje

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

30 minuten

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Maak het brooddeeg zoals aangegeven op het pak. Laat dit deeg ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Dek het deeg wel af met een schone droge doek in verband met uitdrogen. Kneed het deeg hierna stevig door en verdeel het in 4 gelijke stukken. Rol het deeg dun uit in plakken van ongeveer 2 dikte. Bak dit deeg in een voorverwarmde oven op 220 graden in ongeveer 4 minuten af. Haal het deeg uit de oven en laat het deeg met de onderkant naar boven afkoelen. Zo blijft de bovenkant lekker knapperig en kan de stoom goed ontsnappen. Maak nu de ui schoon en snijd deze fijn. Bak de spekblokjes samen met de gesnipperde ui. Besmeer het brood met de crème fraîche. Verdeel het ui en spek mengsel over de crème fraîche. Sprenkel de oude kaas hierover. Zet de kuchen nu nog ongeveer 4 minuten in de oven op 220 graden. En dan? Heerlijk genieten!

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!