
Ingrediënten
Zandkoekjes150 gram |
Roomboter60 gram |
Witte basterdsuiker50 gram |
Roomkaas750 gram |
Witte basterdsuiker150 gram |
Bloem2 eetlepels |
Citroen1 stuk |
Vanillestokje1 stuk |
Eieren3 stuks |
Eidooiers2 stuks |
Crème fraîche150 gram |
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verkruimel de koekjes en meng die met 50 gram suiker en de gesmolten boter. Doe dit mengsel in een ingevette en bebloemde springvorm van 23 cm. Klop de roomkaas in een grote kom met een mixer tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de eieren, eidooiers, suiker, bloem en citroenrasp en de vanille toe. Spatel op het laatst de crème fraîche erdoor en schenk het mengsel dan in de vorm.
Bak 10 minuten op 200 graden. Zet daarna de oven op 100 graden en bak de cake nog 1 uur. Zet daarna de oven uit en de deur op een kier. Laat de cheesecake nog 45 minuten in de oven nagaren en afkoelen. Zet de cake in de koelkast. Voor zowel een goede nachtrust en de smaak? Maak de cheesecake gewoon een dag van tevoren!