Ingrediënten

Witte bonen1 potje (uitlek gewicht ongeveer 100 gram) x
Hamlappen200 gram
Ongezouten boter 1 eetlepel
Ui1 stuk
Bleekselderij 1 stengel
Knoflook1 teentje
Droge witte wijnhalf kopje
Groentebouillon800 gram
Aardappels geschild100 gram
Peterselie1 takje
Zeezout en gemalen witte peper.

Categorie

Vlees

Gang

Tussendoortje

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

60 minuten

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Schenk de groentebouillon in een pan en voeg de hamlappen toe.

Breng dit aan de kook, zet het vuur lager en laat het vlees gaar worden. Schep het schuim met een spatel eraf. Maak de uien, bleekselderij en knoflook schoon en hak de peterselie fijn. Snipper de uien, pers de knoflook en snij de bleekselderij fijn.

Doe de boter in een andere pan. Voeg de ui, selderij en knoflook toe en bak dit totdat de ui licht gekleurd is. Dan kan de wijn erbij en kook die vervolgens tot de helft in. Doe al deze ingrediënten, samen met de fijngesneden aardappelen en gehakte peterselie bij de bouillon en kook dit allemaal gaar. Dit duurt ongeveer een uur. Haal daarna het vlees uit de bouillon en pluk dit fijn. Doe de plukjes vlees terug in de pan. Breng de soep op smaak met zeezout en witte peper. En dan? Eet smakelijk!

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!