
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen |
---|
Hollandse nieuwe haring2 stuks |
Wodka40 ml |
Limoen halve |
Tomaten500 gram ( lekker, rijp en smaakvol) |
Bleekselderie4 stengels |
Tabascopaar druppels |
Zwarte pepernaar smaak |
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Koop vers schoongemaakte haring van de kraam(of bij visspecialist Schilder, v/d hooplaan, Amstelveen). Hak de haring in kleine blokjes en zet die koel.
Maak nu een Bloody Mary door tomaten te pliceren (=ontvellen): zet een kruisje in de tomaten en dompel ze 10 seconden in kokend water. Vervolgens koel je de tomaten af in ijswater. Het velletje is nu gemakkelijk te verwijderen. Houd 1 tomaat apart. Doe de rest van de tomaten in de blender. Als deze mooi fijn zijn, haal je ze ook nog eens door een fijne zeef. U heeft nu eigenhandig heerlijk vers tomatensap gemaakt! Echt niet te vergelijken met de zoet-zoute ellende uit een pak. Heel lekker, maar we geven ‘m een twist. Meng daarvoor het gezeefde sap met de wodka, tabasco en ’t sap van de ½ limoen. Zo, uw Bloody Mary is klaar! Drinkt u geen alcohol? Dan laat u de wodka weg. Verwijder nu de zaadlijst uit de apart gelegde tomaat en snijd deze in kleine blokjes. Dan de opmaak: schenk de Bloody mary uit in glaasjes, schep er wat blokjes tomaat op, haal van de bleekselderie de draden af en steek een mooie stengel in het glas. Doe er een goede draai zwarte peper over. Leg de gehakte haring op een lepel en serveer deze naast het glaasje. Hap en slok na elkaar, in willekeurige volgorde. Ik zeg: Proost! En geniet van deze “Bloody haring”!