
Ingrediënten
Asperges12 stuks |
Topinamboer (alias aardpeer)8 |
Paddenstoelen gemixt250 gram |
Vleesjus1 dl |
Balsamico azijn2 scheuten |
Olijfolie extra vergine2 scheuten |
Olijfolie vergine1 scheut |
Pancetta8 plakken |
Bereidingswijze
Schil de topinamboer, snijd in partjes en kook die in ongeveer 5 minuten gaar. Schil de asperges. Gooi de schillen weg of kook er bouillon van. Pak nu een kom en schil de geschilde asperges nogmaals zodat je mooie dunne repen rauwe asperge krijgt. Doe deze allemaal in een kom. Breng op smaak met 1 scheut azijn en 1 scheut olijfolie.
Bak de pachetta mooi knapperig. Haal de plakken panchetta uit de pan en bak nu de afgekoelde geblancheerde topinamboer mooi bruin. Haal uit de pan en laat uitlekken. Voeg nu een scheut olijfolie aan de pan toe en bak de schoongemaakte paddenstoelen hierin. Doe de vleesjus in een pan, verwarm deze en voeg dan de azijn en de olijfolie toe. Nu is het tijd voor de opmaak. Leg de asperges midden op het bord. Verdeel de gebakken paddenstoelen en de topinamboer over het bord. Garneer dit met de panchetta. Nu nog de warme balsamico-jus erover en omheen en je hebt de vroege lente voor je liggen. Op een heerlijke zomer!