Ingrediënten

Asperges12 stuks
Topinamboer (alias aardpeer)8
Paddenstoelen gemixt250 gram
Vleesjus1 dl
Balsamico azijn2 scheuten
Olijfolie extra vergine2 scheuten
Olijfolie vergine1 scheut
Pancetta8 plakken

Categorie

Vlees

Gang

Voorgerecht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

20 minuten

Bereidingswijze

Schil de topinamboer, snijd in partjes en kook die in ongeveer 5 minuten gaar. Schil de asperges. Gooi de schillen weg of kook er bouillon van. Pak nu een kom en schil de geschilde asperges nogmaals zodat je mooie dunne repen rauwe asperge krijgt. Doe deze allemaal in een kom. Breng op smaak met 1 scheut azijn en 1 scheut olijfolie.

Bak de pachetta mooi knapperig. Haal de plakken panchetta uit de pan en bak nu de afgekoelde geblancheerde topinamboer mooi bruin. Haal uit de pan en laat uitlekken. Voeg nu een scheut olijfolie aan de pan toe en bak de schoongemaakte paddenstoelen hierin. Doe de vleesjus in een pan, verwarm deze en voeg dan de azijn en de olijfolie toe.  Nu is het tijd voor de opmaak. Leg de asperges midden op het bord. Verdeel de gebakken paddenstoelen en de topinamboer over het bord. Garneer dit met de panchetta. Nu nog de warme balsamico-jus erover en omheen en je hebt de vroege lente voor je liggen. Op een heerlijke zomer!

Heeft u vragen over dit recept? Of een heerlijke suggestie?

Neem contact op!