Adres

Jan van Galenstraat 4
1051KM Amsterdam

Ook voor onze vis zijn wij gericht op zoek gegaan naar een leverancier die het beste bij ons en onze klanten past. De keuze was duidelijk: Versvishandel Jan van As (www.janvanas.nl). Een familiebedrijf dat al ruim 60 jaar staat voor kwaliteit, duurzaamheid en gemak.

De boodschap van Jan van As luidt: ‘Eet vis wanneer het verantwoord is en laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is'. Op deze manier levert Jan van As een positieve bijdrage aan de visstanden. Bovendien is vis van het seizoen lekker vet en dus beter van kwaliteit. Jan van As is gecertificeerd door de Marine Stewardship Council, een onafhankelijke organisatie die zich sterk maakt voor een ecologisch verantwoorde visproductie.

Kragtwijk wint de Vis en Seizoen Award

Vis & seizoen is een initiatief van versvishandel Jan van As. De Vis en Seizoen Award staat voor alles wat met verantwoorde visserij te maken heeft, en in het bijzonder restaurants en cateraars die volgens het Vis en Seizoen principe werken. Kragtwijk catering was de eerste cateraar in Nederland die dit initiatief steunde en deze award in ontvangst mocht nemen. En daarop zijn wij best een beetje trots. Bedankt!

Kwaliteit

Versvishandel Jan van As streeft binnen het assortiment naar duurzame producten van uitstekende kwaliteit. Door bepaalde vis rechtstreeks van visboten te kopen, garandeert Jan van As topkwaliteit: verser kan niet! Daarnaast werkt Jan van As zoveel mogelijk samen met leveranciers die zorgvuldig met de visstanden omgaan en gecertificeerd zijn door MSC. De bedrijfsprocessen van Jan van As zijn net als die van ons gecertificeerd volgens de internationale HACCP-richtlijn. Jan van As werkt dus ook volgens de strengste normen op het gebied van voedselveiligheid.

Gerookte vis

Zalmhuis Steur produceert op ambachtelijke wijze gerookte zalm. Ook hier worden geen concessies gedaan aan de kwaliteit. Zalm en heilbot worden rechtstreeks ingekocht en onderworpen aan strenge kwaliteitseisen. De ambachtelijke rookmethode en eigentijdse technieken op het gebied van hygiëne en verpakken zorgen voor een bijzonder gerookt product. En dat wordt gewaardeerd! Uit verschillende tests van vakbladen komt deze ambachtelijk gerookte vis als beste uit de bus.

MSC label

Kunt u zich een wereld zonder vis voorstellen? Het lijkt absurd om daaraan ook maar te denken. Wereldwijd zijn meer dan 200 miljoen mensen direct of indirect werkzaam in de visserij, ongeveer 1 miljard mensen is aangewezen op vis als dagelijkse voedselbron, met name in ontwikkelingslanden. Bovendien vormen vis en visserij een belangrijke basis voor cultuur. Wij als cateraar zijn ons daarvan bewust en dragen graag onze kennis aan u over.

Meer weten over hoe wij onze samenwerking voor u kunnen inzetten?

Neem contact op!