Adres

Techniekweg 11
3481MK Harmelen

Ook voor ons brood hebben wij goed om ons heen gekeken: wat past bij ons qua smaak, passie en gedrevenheid? Wij vonden het bij Bakkerij Carl Siegert (www.carlsiegert.com), waar al sinds 1891 op ambachtelijke wijze het lekkerste brood wordt gebakken. Inmiddels onder de bezielende leiding van alweer de derde generatie uit deze bakkersfamilie.

100% Hollands

Net als wij is men bij Bakkerij Carl Siegert voorstander van duurzaam ondernemen. Er worden daarom vrijwel uitsluitend biologische ingrediënten gebruikt die tot aan de oorsprong zijn te traceren. Zo groeit het biologische graan in de Flevopolder en komt de Kollenberger spelt van kasteelhoeve Puth in Limburg. Het graan komt dus uit 'de eigen achtertuin'. Daarna wordt het meel gemalen tussen de molenstenen van authentieke, Hollandse korenmolens, zoals 't Lam in Woudsend en Vier Winden in Vragender. Het predicaat '100% Nederlandse oogst' is Bakkerij Carl Siegert kortom op het lijf geschreven. Dat betekent behalve kwaliteit ook dat transport en dus de belasting van het milieu tot het minimum worden beperkt.

Bakkerij

De traditie begint bij biologische grondstoffen, zoals de biologische tarwe van Hollandse bodem. Traditioneel geldt daarbij ook: ‘Geduld is een schone zaak'. Het graan wordt zo langzaam gemalen dat het aroma behouden blijft en tot vlak voordat het wordt gebruikt. Verser kan niet. Daarna volgt een ‘lange rijs' van het deeg om ervoor te zorgen dat de smaak van het brood volledig tot ontwikkeling komt. Het brood wordt gebakken in roterende ovens of in traditionele steenvloerovens. Door die directe warmteoverdracht krijgt het brood dat karakteristieke aroma en die krokante korst waardoor lekker brood pas écht lekker wordt.

Eet smakelijk!

Meer weten over hoe wij onze samenwerking voor u kunnen inzetten?

Neem contact op!