VEGGIE Dinsdag

Elke 3e dinsdag vd maand

Elke derde dinsdag van de maand een VEGGIE dinsdag bij onze bedrijfscatering locaties.

WAAROM IS VEGA NOU ZO GOED? REGENWOUD WORDT GEKAPT VOOR HET VOER VAN ONS VLEES

De dieren die wij eten hebben ook eten nodig. In Brazilië bijvoorbeeld, is er al 24 tot 25 miljoen hectare tropisch regenwoud gekapt voor het verbouwen van soja. Nu gaat deze soja niet naar de mensen, maar 80% hiervan wordt gebruikt als voer voor de koeien - die wij weer eten.
Maar waarom is het tropisch regenwoud zo belangrijk? Omdat 20% van al het zuurstof dat wij dagelijks inademen, wordt geproduceerd door deze mooie stukken natuur.


Wij samen kunnen niet eens zoveel soya eten, dus af en toe een stukje vlees laten liggen zou de wereld al enorm helpen!


VEGETARISCHE MAALTIJDEN BEVATTEN VAAK MEER VOEDINGSSTOFFEN.

Zoals vezels, vitamines en ook genoeg eiwitten. In 100 gram tofu zit bijvoorbeeld al 12 gram eiwit. Maar ook veel groene groentes en verschillende bonen bevatten deze belangrijke bouwstof. Gemiddeld heeft een man 56 gram eiwit nodig en een vrouw 46 gram. Dus ook met vega eten kom je daar gemakkelijk aan - ook als je veel sport en op je eiwitten let!

DOOR VEZELS KRIJG JE MINDER SNEL DIE ‘AFTER DINNER DIP’

Je herkent het vast wel; je hebt met de lunch lekker een broodje gegeten en ongeveer een half uur later wil je het liefst een dutje doen - dit komt door de suiker dip. In vegetarisch eten zit vaak meer groente, peulvruchten of tofu. Al deze voedingsmiddelen bevatten veel vezels. Wanneer er meer vezels in het eten zitten, zal je eten langzamer verteerd worden en zo worden suikers geleidelijk in het bloed opgenomen. Suikers heb je weer nodig voor je energie. Op deze manier krijg je niet een enorm korte en hoge suiker piek, maar kan je lekker lang je energie halen uit je lunch.

Wilt u meer weten of een offerte aanvragen?

Neem contact op!