
Ingrediënten
Hollandse asperges van de volle grond12 stuks |
Roomboter50 gram |
Balsamicoazijn2 eetlepels |
Olijfolie2 eetlepels |
Lamslevertjes400 gram |
Bloem |
Peper en zoutUit de molen |
Bereidingswijze
Schil de asperges (1 cm onder de kop beginnen en snijd daarna de onderste 2 centimeter eraf). Vul een grote pan met water en doe hier de schillen en kontjes van de asperges in met een klein beetje zout. Leg hierop de geschilde asperges, zorg dat de asperges net onder water staan. Dek de asperges af met een vochtige doek en breng aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur matig hoog. Na 3 minuten zet je het vuur uit en laat je de asperges in het kookvocht verder doorgaren.
Verwarm dan de oven op 150 graden. Kruid de levertjes met peper en zout en haal ze door de bloem. Smelt de boter in een pan. Bak de levertjes mooi bruin aan en zet ze dan in een schaal 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de afgekoelde asperges door de helft en gril deze op de grilplaat of BBQ. Leg de gegrilde asperges op een bord en besprenkel ze met de allermooiste balsamico azijn die u heeft (zelf gebruiken wij die van Villa Manodori, echt TOP!). Dan nog wat extra vergine olijfolie erover en de lamslevertjes leg je om de asperges heen.
Man oh man, om te watertanden! Enjoy.